Vištytė

Ingredientai
- Vištos šlaunelių - 8-9 vnt. (du indeliai)
- Džiovintas rozmarinas - 2 a. š.
- Rudieji ryžiai - 160 g
- Džiovinti pomidorai - saujelė
- Druska - žiupsnelis
- Pipirai - 1 a. š. (naudojau pipirų mišinį: raudonų, žalių, baltų, juodų...)
- Maille Dijon grūdėtos garstyčios - 3 š.
Kaip gaminti ?
- Aš visuomet vištieną kruopščiai nuplaunu šaltu vandeniu. Sudedu į didelį ir gilų indą. Pabarstaru druska, pipirais, rozmarinais. Įtrinu. Jei reikia pakartoju, kad visos dalys būtų "gavusios" prieskonių. Dedu grūdėtas garstyčias, rankomis aptepu jomis mėsą ir lėkšte prispaudus prie dugno leidžiu pasimarinuoti kelias minutes. Jei turite laiko, kokia valanda tokio marinavimosi šaltoje vietoje būtų idealu.
- Orkaitę įkaitinu iki 160 laipsnių (kol ji kaista, aš leidžiu mėsytei pasimarinuoit). Tuomet pasiruošiu du kepimo maišus, nes kepsiu vištieną be riebalų. Sudedu po keturis gabalėlius, užspaudžiu galus ir galime kepti.
- Kepiau apie 50min., bet gali reikėti ir daugiau ar mažiau. Mėsytė turi įgauti aukso atspalvį ir, žinoma, labai pakvimpa kambarys. 🙂
- Kol mėsa kepa stebiu procesą ir kai lieka apie 20 minučių, sudedu virti ryžius.
- Kai ryžiai išverda, į indelį įdedu kelis džiovintus pomidorus, ant viršaus suspaudžiu ryžius ir greitai apvertus patieku lėkštėje.
- Iškepusią mėsą dedu prie ryžių ir patieku su gaiviomis salotomis.
Mano salotų pasirinkimas buvo geltonoji paprika, romėniškos salotos, rucola (gražgarstė), agurkas ir citrininis medaus padažas).
atsiprasau uz klausima, Ieva.
Taciau man cia nepanasu i krutineles.
kumpeliai kojyciu =]
:))))) būna ir taip, rašai ir nematai.
Ačiū už pastabumą. Pasitaisau.