Risotto
Ingredientai
- Ryžiai - 200 g
- Baltas vynas - 5o ml
- Svogūnas - 0.5 vnt.
- Voveraitės - 200 g
- Jūros druska - žiupsnelis
- Pipirai - 1 a. š.
- Virtas vanduo - 500 ml
- Daržovių sulinys - 10 g
- Alyvuogių aliejus - 3 š.
Kaip gaminti ?
- Verdančiu vaneniu užpildu daržovių sultinį. Laukiu kol ištirps.
- Gilioje keptuvėje ant aliejaus pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną. Supilu ryžius, apvolioju juos visus aliejuje. Pagardinu druska ir pipirais.
- Supilu vyną ir išmaišau.
- Po truputį vis pilu sultinį, pamaišau, kai susigeria skystis, vėl papildau sultiniu, vėl maišau... ir taip kartoju procedūrą maždaug pusvalandį, kol ryžiai suminkštėja.
- Voveraites būnu pasiruošusi jau pradžioje, todėl, kai ryžiai jau praktiškai išvirę, belieka sudėti į risotto, išmaišyti, palaukti kokias minutes kol grybai sušils ir šiek tiek apvirs. Tada galima tiekti ant stalo. Jei norite, galite pagardinti permezano sūriu.
Laaabai mėgstu ryžius ir patiekalus iš jų, o tavasis Risotto atrodo nuostabiai:) Aš dar šlakelį vyno įlašinčiau, man jis priduoda subtilų kvapą bei skonį:)
Vyno į risotto ar prie jo? Odeta, aš jo visuomet pilu, nes tikrai pagardina. Gal nepastebėjai, bet ir šiame recepte jis yra. 🙂
Just love it 😉
atrodo nuostabiai
O kaip būna voveraitės jau paruoštos?
Voveraitės turi būti nuplautos, apipjaustytos, jei yra negražių vietų. 🙂 Bet virti papildomai jų nereikia. Jos suverda kartu su risotto.