Risotto su saulėje džiovintais pomidorais
Šio kiekio užteks 3-4 asmenims.
Ingredientai
- Risotto ryžiai - 200 g
- Daržovių sulinys - 500 ml
- Baltas vynas - 20 ml
- Džiovinti pomidorai - 3 stambokos riekelės
- Rucola (gražgarstė) - 100 g
- Alyvuogių aliejus - 3 š.
- Baltasis svogūnas - 0.5 vnt.
- Maži pomidorai - papuošimui
- Baltųjų triufelių aliejus - 1 š.
Kaip gaminti ?
- Svogūną supjaustau mažais kubeliais. Pakepinu įkaitintame alyvuogių aliejuje. Pabarstau druska, pipirais.
- Suberiu risotto ryžius, pamaišau ir palaukiu, kol susigers aliejus. Į karštą keptuvę šliūkšteliu baltojo vyno, pamaišau, kol nelieka skysčio.
- Tuomet apie 30 min. po truputį pilu daržovių sultinį ir beveik visą laiką maišau.
- Kai pilu paskutinį kiekį sultinio, sudedu ir džiovintus pomidorus. Maišau, kol dingsta skystis.
- Lėkštėje padedu rucola salotų ir raudojųjų pomidoriukų. Sudedu šalia risotto ir galime skanauti. 🙂
Naujausi komentarai