Risotto con rucola
Ingredientai
- Risotto ryžiai - 200 g
- Daržovių sulinys - 300 ml
- Baltas vynas - 3 š.
- Svogūnas - 0.5 vnt.
- Rucola (gražgarstė) - 300 g
- Krevetės - 200 g
- Alyvuogių aliejus - 3 š.
- Permezano sūris - papuošimui
- Vyšniniai pomidorai - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Aliejuje pakepinu svogūnus, sudedu ryžius, pamaišau ir dar porą minučių leidžiu jiems pabūti.
- Įpilu baltojo vyno, pamaišau.
- Sultinį pilu po 0,5 - 0,75 puodelio ir vis maišau. Kol sultinio nebeliks, o ryžiai suvirs ir nebeliks skysčio. Šis procesas trunka apie 20min., bet palikti vienų virti negalima. Reikia nuolat prižiūrėti ir pamaišyti.
- Kai ryžiai suvirę, sudedu krevetes. Aš naudojau jau paruoštas, todėl papildomai apkepti nereikėjo. Jom pakako tik sušilti tarp ryžių. Taip pat įdedu ir dalį rucola (liet. gražgarstė).
- Kitą dalį salotų dedu į lėkštę, išdėlioju jas ir šonuose, nes man taip gražiau ir skaniau, bet tą kiekį koreguoti galite pagal save. Į viduriuką sudedam risotto.
- Apibarstau permezano sūriu, pauošiu perpjautu vyšniniu pomidoriuku.
- Tuo tarpu ant stalo jau stovi dvi balto vyno taurės ir mudu galime džiaugtis jaukia vakariene. 🙂
kokios estetiskos saloteles-lizdelis =]
bandysim!
O, koks gėris – rizotto vakar dariau, tik dar ožkos sūrio dėjau, mmmm, koks gėris 🙂