Visuomet valgydavau žalius rabarbarus, dar vaikystėje mama sriubą virdavo… bet prieš kelis metus paragavusi rabarbarų pyrago, supratau, kad čia mano pyragas NR. 1! Bandžiau ir bandysiu atrasti tobulą receptą (sau), todėl tokių receptų bus ne vienas… 🙂
Rabarbarų pyragas
Ingredientai
- Rabarbaras - 1 vnt. (±100g)
- Cukrus - 60 g
- Šaldytos avietės su cukrumi - 3 š.
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Vanilinis cukrus - 2 a. š.
- Miltai - 200 g
- Kondensuotas pienas - 190 g
- Pienas - 60 ml
- TRAPI TEŠLA -
- Sviestas - 110 g
- Miltai - 200 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Cukrus - 50 g
- Demerara cukrus - 5 š.
Kaip gaminti ?
- Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustau gabaliukais ir užpilu cukrumi, sudedu šaldytas avietes. Palieku stovėti, kol cukrus ištirps. Tuo metu gaminu tešlą.
- Išplaku kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudedu miltus, kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišau.
- Iš karto pasidarau ir trapią tešlą. Miltus sumaišau su kepimo milteliais. Juos sutrinu su kambario temperatūros sviestu ir cukrumi. Padarau rutuliuką ir dedu į šaldytuvą kokioms 10-15min.
- Kepimo indo dugną patepu sviestu, pilu tešlą. Ant viršau tolygiai paskirstau rabarbarus su avietėmis. Sutrupinu rankomis trapią tešlą ir dedu į orkaitę. Pabarstau ruduoju cukrumi.
- Kepu apie 50 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Naujausi komentarai