Dievinu pyragus su rabarbarais ir kitom uogom, kaip antai spanguolės, serbentai, braškės, avietės… Visi tokie skanūs… su lengva rūgštele ir ta traškia plutele viršuje… mmm… Bet baisiausia yra tai, kad pagaminu, paragaujam, pasidžiaugiame visi su šeima, draugais, kolegomis ir pamirštu receptą užsirašyti… Ir jau ne pirmą kartą taip!
Šį kartą pasimokiau. Rašiausi viską eigoje. 🙂 Tai štai pagaliau turiu! Ir dalinuosi su jumis.
Skanių bandymų.
Rabarbarų pyragas su uogomis
Ingredientai
- PAGRINDAS -
- Miltai - 175 g
- Sviestas - 125 g
- Baltasis cukrus - 25g
- Kiaušinio trynys - 1 vnt.
- Šaltas vanduo - ~ 1 š.
- ĮDARAS -
- Sviestas - 115 g
- Baltasis cukrus - 115 fžg
- Malti migdolai - 50 g
- Miltai - 80 g
- Kiaušiniai - 3 vnt. + likęs baltymas nuo pagrindo tešlos
- Rabarbaras - 1 didelis ( ~180 g)
- Spanguolės - 35 g
- Juodieji serbentai - 75 g
- Cukrus - 3 š.
Kaip gaminti ?
- Kambario temperatūros sviestą sutrinu su miltais.
- Įmaišau cukrų, kiaušinio trynį.
- Kai masė tampa vientisa įpilu maždaug vieną šaukšą šalto vandens. Gali būti, kad jo reikės daugiau ar mažiau... Reiktų žiūrėti, kad tešla nebūtų per skysta ar per kieta. Turi lengvai susisukti į rutuliuką, kurį reikės palaikyti šaldytuve maždaug 15min, kad sustingų į vientisą masę, kurią bus lengva kočioti.
- Orkaitę įkaitinu iki 200 laipsnių. Apvalų indą (maždaug 23cm skersmens) patepu sviestu ir iškloju jį tešla. Suformuoju pakeltus kraštus. Kepu apie 10-15min.
- Kambario temperatūros sviestą suplaku su cukrumi iki purios masės.
- Sudedu miltus, migdolų miltus, kiaušinius. Ištrinu iki vientisos masės.
- Kitame inde supjaustau kubeliais luptą rabarbarą, sudedu spanguoles (naudojau šaldytas), juoduosius serbentus. Užpilu trimis šaukštais cukraus, pamaišau ir palikeu, kol cukrus aptirps.
- Kai abi masės paruoštos, sumaišau jas į vieną, pilu ant šiek tiek atvėsusio pagrindo, pabarstau dar viršų šiek tiek cukrumi (kiekis? na iki šaukšto... ) ir dedu kepti.
- Orkaitė įkaitinta jau iki 175 laipsnių ir kepu maždaug pusvalandį.
Naujausi komentarai