Kalėdoms nusprendžiau padaryti eksperimentą – į pyrago viduriuką paslėpti paslaptį. Nuvežiau svečiams ir bijojau – pavyks ar nepavyks…
Pavyko! Pyrago pusnyje radom rogutes. 😉
Kalėdų pasaka
Ingredientai
- Margarinas - 225 g
- Cukrus - 225 g
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Miltai - 225 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Ricotta sūris - 500 g
- Pienas - 60 ml
- Kakava - 4 š.
- Natūralios vanilės cukrus - 1 a. š.
- Juodojo šokolado draže (gabalėlių) - 50 g
- Marcipano masė - 250 g
Kaip gaminti ?
- Margariną ištrinu su cukrumi ir natūralios vanilės cukrumi. Pridedu kiaušinius.
- Miltus ir kepimo miltelius išsijoju, sumaišau abi mases.
- Tešlą padalinu į dvi dalis.
- Vienoje pridedu ricotta sūrio. Skardą ištepu sviestu ir kepu maždaug 40 min. įkaitintoje orkaitėje (iki 160 laipsnių).
- Atvėsusį pyragą išimu iš formos ir išpjaunu norimos formos per visą ilgį. Sudedu atgal į kepimo formą.
- Į likusią tešlą sudedu kakavą, pieną, šokolado gabaliukus. Išmaišau ir užilu baltą pyrago dalį.
- Kepu dar maždaug 25 minutes.
- Papuošiau naturalia marcipanų mase (jos yra pirkti parduotuvėje "Saldūs majai". Gal dar kur būna, nežinau. 🙂 )
Gražuu 🙂
nepaprastai grazu:) o tas snaiges darete pati?
Ačiū! Taip, pati 🙂
kaip padareiret virsu balta ir snaiges??? isko darosi?
Yra tokia cukraus masė, galima pirkti jau paruošą. Vadinasi – icing’as.