Savaitgalį su draugais nusprendėme papusryčiauti salotų bare „Mano guru“, Vilniaus g. 22/1, Vilniuje. O įspūdžiai susidarė tikrai dviprasmiški…
Aš, kadangi pusryčiauju ten jau ne pirmą kartą, tradiciškai užsisakiau varškėtukų. Jie, kaip visuomet, buvo tikrai skanūs, purūs ir porcija išlikusi tokia pati didelė (čia aktualu tiems, kurie rytais būna labai alkani:) ). Bet… yra vienas bet… Lyginant varškėtukų dydį, tai uogienės čia tikrai mažoka, nes paskutinius kąsnius praktiškai reikia valgyti sausai. Ir nepasakyčiau, kad aš jos baisingai daug suvartoju valgydama… nuotraukoje ji čia pabėgusi maksimaliai į kraštus, todėl gali susidaryti vaizdas, kad jos tikrai daug, bet sakau jums atvirai – tirkai ne 🙂 IR dar, jei norite valgyti su grietine kaip aš, tai jos reikia paprašyti atskirai, nes kitaip gausite be jos. Keistas spendimas…
Kiti valgytojai užsisakė blynelių su varške ir špinatais. Šie tikrai nenuvylė. Padažas puikus, blyneliai nepersismelkę aliejumi. Žodžiu, viskas kaip pridera ir nėra prie ko prikibti. 🙂 BET kiti blyneliai, tai oi oi oi…
Pirmas dalykas, kuris užkliuvo, tai buvo padažas… Blyneliai su kumpiu ir sūriu, o šalia kečupo ir majonezo padažas. Aukštas lygis! Na žinote, tokį padažą mus mokė darbelių mokytoja gaminti 5-oje klasėje. Vaikus, kurie mažai moka ir gali, tai čia buvo tokia didelė naujovė mums, vaikams… Bet net ir ji to padažo nesiūlė valgyti su blyneliais…
Taigi baigaint apie padažą, kuris, nesumeluosiu, buvo katastrofa ir absoliutus nesuderinamumas su gurmaniška virtuve, pradėsiu apie pačius blynelius. Blyneliai, anot meniu, turėjo būti su kumpiu ir sūriu. Sūrio, kaip matote nuotraukoje, čia ne prūdai. Nežinau, gal baigėsi sūris, tai sudėjo likučius? O kumpis! Tai nupirko prekybcenty karštai rūkyto kumpio, supjaustė jį kaimiškais šmotais ir suvyniojo į blynelį. Ai ai kaip gardu. Žinote, ateini ne į kaimo kavinukę pavalgyti, kur galima daug atleisti, nes kartais žmonės nežino, ar nejaučia kaip reikėtų papjaustyti, kaip patiekti. Čia atėjome į gerai vertinamą Vilniaus vietą, kur maistas nėra labai pigus, kur renkasi ne jaunimėlis ar tie, kuriems nėra svarbu ką valgyti, kur dažnai matau auktštesnės klasės žmonių ir kur mažiausiai tikiesi gauti tokius patiekalus, nes vien pavadinimas šį tą jau reiškia – „guru“.
Atleiskite, už galbūt neestetišką nuotrauką, bet štai kokie jaukūs kumpio gabaliukai. Skanaus!
Naujausi komentarai