Šviežių (naminių) pomidorų sriuba

Ingredientai
- Pomidorai - 7-8 vnt.
- Krevetės - 250 g (šaldytos)
- Džiovintas rozmarinas - 1 a. š.
- Raudonasis svogūnas - 0.5 vnt.
- Česnakas - 2-3 skiltelės
- Druska - 0.25 a. š.
- Pipirai - 0.25 a. š.
- Alyvuogių aliejus - 2 š.
- Permezano sūris - 50 g
- Ciabatta duona - (nebūtina)
Kaip gaminti ?
- Pomidorus nulupu. Supjaustau kubeliais.
- Gilioje keptuvėje ant aliejaus pakepinu smulkiai supjaustutuvus svogūną ir česnaką. Sudedu pomidorus. Palieku troškintis ant nedidelės ugnies (ties 5-6 padala), vis pamaišau, kad neprisviltų apačia. Triškinau maždaug 15min. Įdedu žiupsnelį druskos, pipirų, smulkintus rozmarinus.
- Kitoje keptuvėje pakepinu šaldytas krevetes. Vanduo, kuris išsiskiria, šiek tiek suverda, o likusį reikia nupilti.
- Ištroškintą pomidorų masę susmulkinu virtuviniu kombainu (blenderiu), bet nepadarau tyrelės. Man labiau patinka valgant jausti dar likusius mažus pomidorų gabaliukus.
- Išplaktą masę vėl supilu į puodą ir sudedu krevetes. Pakaitinu porą minučių ir jau galima tiekti ant stalo.
- Sudėjus į lėkštes dar užtakuoju permezano sūrio, papuošiu basiliko lapeliais.
Keista…Veziu uodegeliu nebuvo recepte, o paskui atsirado 🙂
Pasitaiko klaidelių. Ačiū už pastabą 🙂
Man labai patiko šis pomidorų sriubos receptas – http://skanusreceptai.lt/pomidoru-sriuba-kukuliais/
Tikrai patariu išbandyti 🙂