Pomidorų padažas
Kaip jau žinot, šiemet auginau kieme pomidorus. Sunkiai dygo, bet jau kai pridygo, tai nebežinojau kur juos dėti. 🙂 Valgyt nebespėjau, todėl ėmiau virti sriubas, daryti pomidorų salotas, džiovinti. O dabar dar ir padažiuką sugalvojau žiemai pasidaryti. Saldžiarūgštis padažas tiks tiek prie mėsos patiekalų, ryžių, užkandžių. Galbūt net picos pagrindą galima patepti su juo, jei norisi kokio ypatingesnio skonio. Išbandysim žiemą! 🙂 O dabar pateikiu receptuką.
Ingredientai
- Naminiai pomidorai - 900 g
- Džiovintos figos - 100 g
- Svogūnai - 1.5 vnt. (geriausia baltieji)
- Cukrus - 200 g (geriausia nerafinuotas)
- Ryžių actas - 300 ml
Kaip gaminti ?
- Nulupu pomidorų odeles. Supjaustau gana stambiais gabaliukais ir sutrinu blenderiu, bet ne iki vientisos masės. Kartu sudedu svogūnus, cukrų.
- Figas užpilu šiltu vandeniu, kad pabringtų.
- Pomidorų masę dedu į puodą, kaitinu ant silpnos ugnies (4). Blenderiu sutrinu pabrinkusias figas, jei sunkiai trinasi įpilu dalį acto ir kokius 40ml vandens. Figų netryniau iki tryrelės tirštumo, taip pat palikau mažus gabalėlius. Viską supilu į puodą su pomidorais.
- Išmaišau mediniu šaukšu. Palieku kaisti ant silpnos ugnies valandai. Puodo neuždengiu.
- Suvirusią masę dedu į pašildytus ir gerai sterilizuotus stiklainėlius. Užsuku, apverčiu, palaukiu kol atvės. Dedu į vėsią ir tamsią vietą mėnesiui.
Naujausi komentarai