Niekada nejaučiau ypatingai didelio potraukio sriuboms: duoda, tai suvalgau, bet pati per savo gyvenimą turbūt tik kokius 10 kartų tesu pagalvojus „oi kaip noriu sriubos…“
Ir turbūt 8 kartus iš tų 10 galvojau apie šią. Dar man visai mažai bebūnant mano vaikiškos meilės mama pakvietė mane pas save ir pavaišino pieniška grikių sriuba. Taip mano mamuliukas atrado kaip priversti vaiką valgyti sriubą. 🙂 Kitų nelabai norėjau, bet šios visada po dvi porcijas sukapodavau! Panašiai yra ir dabar… Vis dar negaliu atsispirti šiam gėriui, todėl nusprendžiau pasidalinti.
Pieniška grikių sriuba
Ingredientai
- Grikiai - 150 g
- Pienas (1% riebumo) - 700 ml
- Druska - 2 a. š.
- Sviestas - 20 g
- Kaizerio bandelės - 1-2 vnt.
Kaip gaminti ?
- Nuplaunu grikius.
- Puode užkaičiu dalį pieno, sudedu grikius ir verdu. Kai užverda, įdedu druskos. Sriubą reikia nuolat maišyti, nes pienas prisvils.
- Kai grikiai beveik suvirę (po kokių 10min), supilu likusią dalį pieno. Toliau maišau ir verdu.
- Visas virimo procesas užims maždaug 20min. Tada įdedu apie 10 g sviesto. Išmaišau.
- Patiekiu kartu su Kaizerio bandelėmis iš Rimi užteptomis sviestu.
- Patiekiant į lėkštę galima įdėti dar mažą gabalėlį sviesto, bet nebūtina. Man taip gražiau ir skaniau 🙂 Šiuo kiekiu sriubos pamaitinsite 4 asmenis.
Pingback: Grikiai! | Idėjų lentyna