Vaikystėje obuolių uogienė buvo vienas iš prastesnių saldumynų. Tiko visos uogienės, kurios buvo raudonos… 🙂 Visos kitos – atmetamos. Tačiau viskas keičiasi, keičiasi ir mano skonis. Šiemet ypatingai norėjau obuolių uogienės, kuri būna dar su tais obuolių gabaliukais, o ne tiršta košytė. Nusprendžiau, kad reikia imti ir išsivirti, kad žiemą galėčiau džiaugtis ja, godžiai valgydama kartu su naminiu sūriu.
Receptas pavyko puikiai! Jau rezgu naujus pyragų receptus galvoje, kuriems reikės obuolienės kaip pertepimo ar pan.
Obuolienė su cinamonu
Ingredientai
- Obuoliai - 2 kg
- Baltas cukrus - 1 kg
- Cinamonas - 10 g
- Kardamonas - žiupsnelis
Kaip gaminti ?
- Obuolius nulupu ir supjaustau gabaliukais. Sudedu į didelį puodą, užpilu cukrumi, pamaišau ir palieku nakčiai arba parai.
- Kitą dieną obuoliai būna išspaudę savo sultis, tai tą patį puodą su sultimis dedu ant kaitlentės ir verdu maždaug valandą, kol suverta uobuoliai ir sultys pasidaro tirštos.
- Pabaigoje įdedu cinamono ir šviežiai malto kardamono. Dedu į stiklainius, apverčiu dangeliais į apačią kol karšti ir skanioji uogienė jau paruošta.
Laaaaabai saldu. Reikėtų arba cukraus mažiau, arba obuolių daugiau dėti. Net 2 citrinas įspaudžiau, vus tiek per saldu.
Jau tuoj vel bus galima gaminti sias skanias obolienes!