Šis nesaldus Velykų keksas puikiai tiks kaip balta duona prie užkandžių arba bus tiesiog vienas ir nesaldžių desertų. 🙂
Nesaldus Velykų keksas

Ingredientai
- Džiovinti pomidorai - 60 g
- Sviestas - 200 g
- Cukrus - 60 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Aguonos - 60 g
- Pienas - 200 ml
- Miltai - 300 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
Kaip gaminti ?
- Kambario temperatūros sviestą ištrinu su cukrumi. Įmušu kiaušinius.
- Kitame inde išsijoju miltus ir sumaišau su kepimo milteliais. Suberiu į sviesto masę, pridedu aguonas ir viską gerai išmaišau.
- Po truputį į tešlą pilu pieną ir vis pamaišau.
- Galiausiai sudedu juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus. Svarbu, kad jie kuo labiau atsiskirtų ir nesukibtų į vieną masę.
- Kepimo indo kraštus patepu sviestu, pabarstau aguonomis, kad puoštų pyrago viršų.
- Kepu įkaitintoje orkaitėje (iki 160 laipsnių) apie 45-50 minučių.
Naujausi komentarai