Pirmą kartą gana skeptiškai žiūrėjau į šitą pyragą, bet valgytojai labai teigiamai įvertino, nes jis buvo nesaldus, sveikuoliškas, nes be kiaušinių, kietas varškės vidurys, todėl patogus valgyti, o vyšnių užpilas suteikia šlapumo… Žodžiu, gana daug teigimaų įvertinimų, todėl nuspendžiau pasidalinti. Viliuosi, patiks ir jums. 🙂
Nesaldus varškės ir vyšnių pyragas
Ingredientai
- Sviestas - 50 g
- Seimo sausainiai - 180 g
- Vyšnių kompotas - 1 indelis (apie 400 ml)
- Varškė (liesa) - 200 g
- Sūris - 350 g
- Cukrus - 170 g
- Želatina - 3 š.
Kaip gaminti ?
- Sausainius sutrinu blenderiu. Išlydau sviestą. Viską sumaišau ir dedu į apvalią kepimo formą (nuimamu dugnu), suformuoju kraštus, prispaudžiu dungą. Dedu į įkaitintą orkaitę (iki 160 laipsnių) ir kepu 10 minučių.
- Sutarkuoju sūrį smulkia tarka.
- Švariame inde blenderiu petrinu varškę su cukrumi. Sumaišau su sūriu. Palieku kiek pastovėti, kad cukrus ištirptų.
- Kai iškrpęs pagrindas atvėsta, supilu varškės masę ir dedu į orkaitę. Kepu apie 50 minučių (viskas priklauso nuo tortinės dydžio: jei pyragas siauras ir gana aukštas - kepame ilgai, jei plonas - faktas, kad laikas trumpėja beveik perpus).
- Iškepęs pyragas yra švelniai gelsvos spalvos, bet vidurys neturi kunkuliuoti.
- Į švarų (nedidelį) puodą supilu kompotą su uogomis, sudedu želatiną ir palengva kaitinu, kol želatina visiškai išsilydo. Užpilu ant pyrago ir dedu į šaldytuvą kelioms valandoms, kol sustings.
- Skanaus 🙂
O koks suris dedamas?
Bet koks fermetinis sūris, bet geriau būtų dėti kokių 45% riebumo 🙂 Aš dažnaiusiai naudoju „Gintarinį“ arba „Šilutės Picarela“.