Artėja Velykos, taip norisi turėti kokį grožį, kuris puoštų stalą arba kuriuo būtų galima nustebinti mylimus žmones. Mano Velykinė idėja – morkų keksiukai be gliuteno.
Morkų keksiukai be gliuteno
Ingredientai
- Malti migdolai - 315 g
- Druska - 1 a .š.
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
- Valgomoji soda - 0.5 a. š.
- Cinamonas - 4 š.
- Kiaušiniai - 4 vnt. (L dydžio)
- Aliejus - 3 š.
- Medus - 100 ml
- Morkos - 150 g
- Braziliški riešutai - 60 g
- GLAJUI -
- Kreminis President sūris - 150 g
- Medus - 6 š.
- Grietinėlė (35%) - 50 g
- Cinamonas - Pabarstymui
- Marcipano masė - 40 g (morkytėms)
- Maistiniai dažai - žali ir oranžiniai
Kaip gaminti ?
- Sumaišau maltus migdolus, kepimo miltelius, druską, sodą ir cinamoną.
- Kitame inde išplaku kiaušinius ir aliejų. Supilu į birių produktų masę ir gerai išmaišau.
- Smulkiai susitarkuoju morkas. Sudedu jas į tešlą, pridedu smulkintus braziliškus riešutus (tiesa, šie neturi būti miltinės masės kaip migdolai, čia reikia tik smulkiai kapotų). Tešlą gerai išplaku.
- Įkaitinu orkaitę iki 160 laipnsių. Pasiruošiu popierines keksiukų formeles (jų reikės 20-25vnt.)
- Dedu tešlą į formeles ir kepu 20min.
- Kai atvėsta, pradeduo puošybos džiaugsmus. 🙂 Pasiruošiu kremo masę. Išplaku grietinėlę iki standžių putų.
- Sudedu kreminį sūrį ir medų (medaus kiekį geriausia reguliuoti pagal save. Plius ne visi medūs vienodo saldumo, todėl prieš dedant kremą ant keksiukų, patarčiau paskanauti).
- Geriausia leisti masei pastovėti kokias 10 min., nes ji geriau susijungia ir sustingsta. Šaukštu dedu ant keksiukų, apibrastau cinamonu.
- Viršūnėlę papuošiau rankomis darytomis morkytėmis. Marcipano masę (jos tikrai yra pirkti parduotuvėje "Saldūs majai") sušildau minkydama rankomis. Mažytį gabaliuką (1/3 ar 1/4 reikiamos masės) nudažau žaliais dažais, o likusią - oranžiniais ir formuoju morkytes. Skanaus 🙂
Vai vai 🙂 O kur šaltinis? Nes aš irgi visai norėčiau pasigaminti.
Smagiai atrodo keksiukai, bet nemanau, kad sąžininga dėti receptus be nuorodų į originalius šaltinius. Nemanau, kad pati ėmei ir sugalvojai tokį receptą, nebent labai aktyviai domiesi gluten free. Net smagu būtų matyti šaltinius, kaip kad “mamos sąsiuvinis, močiutės užrašai“, nes tikrai kažkuom visi naudojas akį užmest… My two cents.
Super geri keksai – net pavyduoliai uzpuole.
Klausimelis jiems – kepta mesa – ar reikia nuorodos is kur? Pvz., kepta mesa ant lauzo – bc10.000?