Netradicinis obuolių pyragas
Rudeniškas ir kiek kitoks obuolių - migdolų pyragas.
Ingredientai
- Sausainiai - 300 g
- Sviestas - 130 g + 65 g
- Obuoliai - 4 vnt.
- Trinti migdolai - 120 g
- Cukrus - 60 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Citrina - 0.5 vnt.
Kaip gaminti ?
- Paprastus sausainius (aš naudojau Seimo) sutrinu blenderiu. Ant silpnos ugnies išlydau sviestą (130 g). Viską sumaišau ir suberiu į kepimo indą. Kraštus suformuoju aukštesnius, dugną priploju. Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių. Pagrindą kepu apie 10min.
- Kol kepa, pasigaminu torto vidurį. Cukrų sumaišau su smulkintais migdolais (beje, aš naudoju caster cukrų, jei tokio neturite, reikėtų rinktis kuo smulkesnį).
- Išlydau sviestą (65 g), gretai sumaišau su biria mase.
- Įmušu vieną kiašinį tiesiai į tešlą. Kito baltymą išplaku iki standžių putų (likusio trynio šiam receptui nebeprireiks), tada atsargiai šaukštu viską sumaišau ir užilu ant paruošto pagrindo.
- Nulupu obuolius, padalinu į dvi dalis, supjaustau lygiomis riekelėmis. Kiekvieną aptepu citrinos sultimis ir atsargiai dedu ant pyrago.
- Kepu 40 min. 160 laipsnių temperatūroje.
- Kai pyragas iškepa, galima apibrastyti cukraus pudra.
Naujausi komentarai