Prancūzijoje pirmą kartą paragavau macarons saldėsių ir niekaip negaliu pamiršti jų tobulo skonio. Receptų yra daug ir labai skirtingų, tačiau kiek esu bandžiusi, visi yra skanūs, nors kai kurie gali būti ir visai nepanašūs į tuos tikruosius, kuriuos galima pirkti Prancūzijoje. Migdoliniai macarons man turbūt patys skaniausi. 🙂
Migdoliniai macarons
Ingredientai
- Kiaušinio baltymas - 1 vnt.
- Trinti migdolai - 85 g
- Nulupti migdolai - 6-7 vnt
- Caster cukrus - 85 g
Kaip gaminti ?
- Kiaušinio baltymą išplaku iki standžių putų (trynio šiame recepte nebereikės), tada sumaišau su trintais migdolais ir cukrumi.
- Rankas ištepu cukrumi, kad neliptų tešla, ir cuformuoju nedidelius rutuliukus. Dedu ant skardos dengtos kepimo popieriumi. Į viduriuką įspaudžiu po puselę sveiko lupto migdolo.
- Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių ir kepu 15-20 minučių.
- Valgyti atvėsusius.
Situos jau meginau! Buvo ziauriai verti. Tik kazkodel gavosi kietoki…:(
Greičiausiai su Jūsų orkaite ir karščiu reikėjo kiek trumpiau kepti.
Caster tipo cukraus ir maximoj yra, tik jis niekaip ypatingai nepažymėtas ir pardavinėjamas kaip paprastas..
Sveiki, galbut pas jus butu galima uzsakyti apie 50 vnt sausainuku macarons. Labai reikia, jau penktadieni Liepos 20 d.
Mano mob. 8 639 14610
Sveiki, malonu, kad susidomėjot. Realiai tokia galimybė yra, bet šiuo metu atostogauju, esu išvykusi, todėl ir prie geriausių norų nepavyktų.
Galbūt bus dar kitų progų. 😉