Vieną dieną buvau maloniai nustebinta… Gavau dovanų iš Magelano kelionės kolektyvo – keturių rūšių prieskonių (Harissa, Ras el hanout, Sumac ir Za’atar).
Atsidėkodama noriu aprašyti, ką išbandžiau, ir pasidalinti receptais. 🙂 Pirmieji buvo Sumac. Kadangi marokietikši prieskoniai man buvo naujiena, kur juos naudoti sprendžiau pagal kvapą 🙂 Taigi Sumac buvo gana ramaus kvapo (atrodė ir skonio), todėl nusprendžiau pažiūrėti į juos kitu kampu ir iškepti kaušinienę. Marokiečiai gal ir pasijuotų iš manęs, bet man buvo skanu. Receptas labai paprastas, atrodo kuklus, bet man gana sotus… Žodžiu, rekomenduoju išbandyti.
O Magelano kelionės SUMAC aparšo taip: Šis prieskonis gaminamas iš raudonų vaisių, augančių ant neaukštų medelių Afrikoje ir Šiaurės Amerikoje, kur tinka klimatas, o Maroko klimatas šiam prieskoniui yra idealus. Vaisiai yra džiovinami ir sumalami, taip išgaunamas stipraus aromatos, pilkšvos arba rausvos spalvos prieskonių mišinys. Sumac yra ypač populiarus Artimųjų rytų virtuvėje, be jų neapsieina praktiškai nei vienas Persijos (Irano) kebabas ir lėkštė ryžių, o Šiaurės Afrikoje jis pagardinama salotas ir humusą. O Šiaurės Amerikoje sumac naudoja Amerikos indėnai, iš jo gamindami „Indėnišką limonadą“.
Marokietiška kiaušinienė

Ingredientai
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Sumac prieskoniai - 1 a. š.
- Trumpavaisiai agurkai - 2 vnt.
- Sezamo sėklos - 1 a. š.
- Aliejus - 1 š.
- Druska - žiupsnelis
- Pipirai - žiupsnelis
Kaip gaminti ?
- Įkaitinu keptuvę su aliejumi, įmušu kiaušinius. Pabarstau sumac prieskoniais, druska, pipirais. Uždengiu keptuvę ir palieku kepti ant nedidelės ugnies. Tiesa, aš nemėgstu skysto kiaušinio, todėl kepiau iki kietesnio vidurio, nors norint teisingos kiaušinienės, reikėtų kepti mažau 🙂
- Kol kepa, nuskutu agurkus, supjaustau juostelėmis ir užmalu sezamo sėklas.
- Kiaušiniai iškepti. Dedu viską į lėkštę, dar kartą užmalu sezamo sėklų per visą lėkstę ir megaujuosi marokietiška kiaušiniene. 🙂
Naujausi komentarai