Kartais gyvenimas būna juokingas. Aš, kuri taip mėgsta kepti pyragus ir gaminti, šiuo metu gyvenu be orkaitės… Niekada nebūčiau tuo patikėjus, nes namų be tokių aparačiukų neįsivaizduodavau. 🙂 O va štai: nutiko atbulai… Bet ir dabar norisi ir gaminti, ir kažko saldaus, bet ir šaldytuvas tuštesnis, kai mažiau gaminu. Reikėjo ieškoti greitų būdų norams patenkinti. Atidariusi savo stebuklingąjį stalčiuką pamačiau marcipano masę… Pagalvojau, kad marcipaniniai blynai turėtų būti puiki išeitis.
Ir mano viltys pasiteisino. Dėjau mažai cukraus, todėl jie nebuvo labai saldūs, bet minkšti ir purūs. Saldumo suteikė kondencuotas pienas, kurį, žinoma, galima pakeisti grietine, uogiene ir kitais tradiciniais būdais.
Mano aprašyto kiekio pakaks 2-3 asmenims, jei jie nevalgo labai daug:)
Marcipaniniai blynai
Ingredientai
- Kaimiški kiaušiniai - 2 vnt.
- Pienas (1% riebumo) - 150 ml
- Marcipano masė - 50 g
- Cukraus pudra - 1 š.
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Miltai - 150 g
- Ricotta sūris - 2 š.
- Alyvuogių aliejus - 3-4 š.
- Kondensuotas pienas - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Kiaušinius išplaku su cukraus pudra.
- Ant silpnos ugnies užkaitinu pieną ir jame išlydau marcipano masę, kad neliktų gumulėlių.
- Kepimo miltelius išmaišau su miltais ir suberiu į kiaušinių masę.
- Sudedu Ricotta varškės sūrį ir viską gerai išmaišau.
- Man nepatinka blynai kepti ant aliejaus, todėl aliejų pilu į pačią tešlą, o keptuvėje nenaudoju. Pilu iš akies kokius 3-4 šaukštus ir kepu ant vidutinės ugnies.
- Iškeptus blynus apipilu kondensuotu pienu ir jau galima mėgautis saldumu 🙂
o kaip Tu gaminai marcipano masę?
Asta, negaminu. Jos galima nusipirkti parduotuvėje „Saldūs majai“. 😉
o 🙂 ačiū