Mantai (manti) – nacionalinis uzbekų virtuvės patiekalas. Panašu į koldūnus, bet esminis skirtumas, kad jie verdami garuose, o ne vandenyje, ir mėsa turi būti aviena.
Mantai (manti)
Ingredientai
- Aviena - 600 g
- Svogūnas - 1 vnt.
- Druska - 1 a. š.
- Pipirai - 1 a. š.
- Miltai - 500 g
- Aliejus - 3 š.
- Vanduo - 300 ml
Kaip gaminti ?
- Pirmiausia pasiruošiu tešlą. Miltus persijoju ir žiupsnį druskos. Supilu 0.75 kiekio vandens, aliejų, viską išmaišau ir pradedu minkyti. Minkau kelias minutes, kol tešla tampa gana elastinga. Tada matau, ar reikia naudoti visą vandenį, ar mažiau, ar daugiau..
- Tešla paruošta, dedu ją į maišelį ir į šaldytuvą, kol gaminsiu mėsos įdarą.
- Avieną supjaustau mažais kubeliais. Tą patį pakartoju su svogūnu. Sumaišau. Paskaninu druska ir pipirais.
- Iškočioju tešlą, pasidarau mažaug 10cm skersmens apskritimus, per vidurį dedu mėsą ir užlipdau viršų, paskui kraštus. O tada kraštuose tuos kraštus sukabinu (žr. nuotraukas).
- Mantų dugną patepu aliejumi ir dedu į garų puodą. Verdu maždaug 35 - 40 min.
- Valgant ant kiekvieno manto užpilu po porą lašų acto, nors galima valgyti ir su grietine ar su kitu jūsų mėgstamu padažu.
I’m wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day.