Makaronai su pesto
Pasigaminome pesto, o dabar pats laikas pasigaminti kažką rimčiau...
Ingredientai
- Pesto - 4 š.
- Makaronai (geriausia ekologiški) - 300 g
- Jūros druska - 2 a. š.
- Kedrinės pinijos - 20 g
- Alyvuogių aliejus - 2 š.
- Maži pomidorai - 2 vnt.
- Permezano sūris - 3 š.
Kaip gaminti ?
- Užkaiskite vandenį, įdėkite druskos (vanduo turi būti jūros sūrumo), sudėkite makaronus. Aš naudoju ekologiškus ir stambesnius, nes mėgstu kietesnius, bet inka visokie. 🙂
- Neperkivirkite makaronų, jie turi būti kietoki, nes dar kaitinsite su padažu.
- Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinkite kerines pinijas, įdėkite 3-4 šaukštus pesto. Jei reikia, galite įpilti dar šiek tiek aliejaus, masė turi ištirpti, susijungti. Sudėkite išvirtus makaronus. Atsargiai, bet gana greitai sumaišykite.
- Kai makaronai išvirs, neleiskite jiems ilgai stovėti. Stenkitės apskaičiuoti laiką taip, kad jiems išvirus galėtumėte nusunkti ir iš karto dėti į padažą.
- Sudėkite makaronus į lėkštes, užtarkuokite permezano sūrio. Papuoškite podmidoro skiltelėmis.
- Ir skubėkite valgyti! Nes makaronai labai greitai atšąla.
labai skanu turetu buti, o kur man gauti kedriniu piniju?
Kedrinių pinijų arba kedro riešutų (įvairiai vadina) galima įsigyti visuose prekybos centruose riešutų skyrelyje.
Skanaus! 🙂