Dar vienas produktas, kurį atradau internetinės parduotuvės Itališka bakalėja dėka – makaronai su kaštainiais. Kai valgėme, niekaip negalėjome suprasti koks čia įdomus skonis, tarsi riešutų dar būtų įdėta, bet recepte jų nebuvo… Buvo mozzarella sūris, raudonasis pesto, baltųjų trumų aliejaus lašeliai, bet ne riešutai… Žodžiu, valgėm vis svarstydami, bet kartojančių buvo…
Išvada – tikrai skanu! 🙂
Makaronai su kaštainiais
Pagaminsite 4 asmenims
Ingredientai
- Makaronai su kaštainiais - 250 g
- Raudonasis svogūnas - 1/2 vnt.
- Raudonasis čili pipiras - 1/4 vnt.
- Druska - žiupsnelis
- Įvairių pipirų mišinys - žiupsnelis
- Mozzarella sūris - 100 g pakuotė
- Aliejus - 2 a. š.
- Baltųjų triufelių aliejus - 1 š.
- Raudonasis pesto - 135 g
- Rozmarinas - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Labai sūriame vandenyje išverdu makaronus. Virti reikėjo apie 3-4 minutes, todėl rekomenduoju padažą jau būti beveik baigus ruošti prieš verdant makaronus.
- Aliejuje pakepinu smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną ir čili pipirą.
- Dedu raudonąjį pesto, pakepinu. Paskaninu druska ir įvairių pipirų mišiniu.
- Į keptuvę sudedu kubeliais pjaustutą mozzeralla sūrį, išmaišau. Kai jį pradeda lydytis, nusunkiu išvirusius makaronus ir beriu į keptuvę su padažu. Viską dar kartą išmaišau.
- Paruoštus makaronus dalinu į lėkštes, papuošiu šviežio rozmarino šakele ir apipilu šlakeliu baltųjų triufelių aliejumi. Nepamirškit, kad šis aliejus labai aitraus skonio, todėl svarbu jo nepadauginti.
Kuo rankų darbo ,,Antica pasta“ makaronai skiriasi nuo masinės gamybos makaronų?
- ,,Antica pasta“ makaronai gaminami iš kietųjų kviečių miltų, kurie, priešingai nei kiti, netukina.
- Kietųjų kviečių miltai sudėtimi prilyginami baltymams.
- ,,Antica pasta“ fabrikėlis grūdus ir vištų kiaušinius perka iš vietinių ūkininkų.
- 100 proc. yra naudojami tik vištų kiaušiniai, o ne milteliai.
- Miltai sumaišomi su kiaušiniais, nepilama vandens.
- ,Antica pasta“ į 1 kg miltų įdeda 10 vištų kiaušinių!
- Tešla perleidžiama per bronzos formas, kurios padeda išsaugoti gaminio struktūrą, padeda geriau įsisavinti padažus.
- ,,Antica pasta“ makaronai džiovinami lėtuoju būdu. Tai daroma siekiant išsaugoti maistines savybes.
- Gaminant makaronus naudojami tik natūralūs produktai. Į gaminius nededama jokių sintetinių priedų, konservantų, dažiklių.
- Makaronai trumpai verda ir neperverda, nesutyžta.
- Jie yra gaminami pagal individualius užsakymus. Kiekvienai įmonei pagaminama tiek, kiek tam kartui reikia. Makaronai nėra sandėliuojami ir laikomi nežinia kiek laiko sandėliuose.
- Dėl minėtų priežasčių makaronai – visada švieži ir kokybiški.
,,Antica Pasta“ makaronų fabrikėlis, įsikūręs mažame viduramžių miestelyje Compofilone (Centrinė Italija). Nuo XIV a. iki šiol yra laikomasi Marcozzi šeimos makaronų gaminimo tradicijų – tai išskirtinės kokybės rankų darbo makaronai.
Naujausi komentarai