Atėjo Valentino diena ir visi skuba ruošti kažką ypatingo, skanaus, saldaus arba ne visai… 🙂 visi norime stebinti savo artimiausius žmones: mylimuosius, draugus, šeimą… Aš šį kartą nekepiau saldumynų, nes po atostogų jų pilvelyje ir taip daugiau nei norėčiau, kad būtų, 🙂 todėl pasirinkau kuklią, paprastą, bet labai skanią vakarienę su neįprasta išvaizda, kurią pasigaminti galite tikrai kiekviena be didelių pastangų ir labai greitai. Svarbu nepamiršti užsukti į krautuvėlę Itališka bakalėja, nes be tokios formos makaronų kažin ar bus taip miela… 🙂
Visą meilės vaizdą sukūrė širdelės formos makaronai, kurie, mano džiaugsmui, išvirę visiškai neprarado nei formos, nei spalvos, kas dažnai nutinka su visokiausiais įmantriais ir spalvotais makaronais. Naminiai konservuoti pomidoriukai pridėjo saldumo prie aštraus arrabiata padažo, todėl gavosi ne aštrūs, bet saldžiai šildatys kūną – visai kaip meilės jausmas…
Pabaigai ir neįprastam skoniui išgauti – pasinaudojau bičiulo dovanotimis kanapių sėklomis. Kaip jis pats sakė, tai yra didžiausia naujovė Lietuvoje – lukštentų kanapių sėklos. Jis dirba įmonėje, kuri tas kanapes čia pat, Lietuvoje, ir užaugino. Gliaudytos sėklos – labai egzotiškas maisto priedas. Jas galima berti visur: nuo jogurto, salotų iki… makaronų. Mano gamintiems makaronams jos suteikė malonų poskonį. Kadangi sėklose daug neišspausto aliejaus, tai kartu ir šiam stilui šiek tiek trūkstamo riebumo.
Makaronai širdelės
Ingredientai
- Kietųjų kviečių makaronai - 300 g
- Druska - 2 š.
- Aliejus - 2 š.
- Česnakas - 2 skiltelės
- Baltasis svogūnas - 0,5 vnt.
- Naminiai konservuoti pomidorai - 1 l stiklainiukas
- Arrabiata padažas - 5 š.
- Kanapių sėklos - pagal skonį
Kaip gaminti ?
- Užverdu vandenį, sudedu druską, išmaišau ir dedu makaronus. Verdu apie 5 minutes.
- Keptuvėje ant aliejus pakepinu smulkiai pjaustytą snogūną ir česnaką. Sudedu konservuotus pomidorus (manieji buvo maišyti: geltoni ir raudoni) be skysčio, maišydama sutraiškau, kad išskiskirtų sultys. Dedu aštrų pomidorų padažą arrabiata, padidinu ugnį, šiek tiek pamaišau ir jau padažas paruoštas.
- Į lėkštę dėjau pirma makaronus ir tada ant viršaus padažą. Maišymo malonumą palikau svečiams, nes tik tada puikiai matosi makaroninių širdelių grožis. 🙂
- Norintieji gali pasibarstyti kanapių sėklmis. Tai nėra būtina, bet jos suteikia subtilų ir neįprastą skonį. Verta paragauti! 🙂
Ačiū
Kur tokių makaronų galima įsigyti? 🙂
Paspauskite ant nuorodos tekste ir rasite 🙂 .Arba tiesiog eikite čia:
http://italiskabakaleja.lt/index.php?route=product/product&path=62&product_id=110
Ieva, gal gali dažniau visko į savo blogą rašyti? Užsuku kasdien, bet ne kasdien ką nors randu. Tas šiek tiek erzina…
Pankas, ačiū už pastabą. Pasistengsiu tikrai dažniau! Tiesiog kartais vis pritrūksta laiko… 🙂