Dažniausiai gaminu lazaniją su varške iš špinatais, bet šį kartą užėjo nenumaldomas noras suvalgyti baklažaną. Nusprendžiau išmėginti naują receptą: lazanija su ricotta sūriu ir baklažanais. Negaliu pasigirti, kad labai juos mėgčiau, ypač kai kepti keptuvėje ir tokie riebūs… 🙂 bet šį kartą kitaip. Iškepę orkaitėje jie tampa gerokai sausesni, o baltasis padažas ir ricotta sūris suteikia patiekalui šlapumo. Tikiuosi patiks ir jums!
Lazanija su ricotta ir baklažanais
Ingredientai
- Lakštiniai makaronai lazanijai - 1 pakuotė
- Ricotta sūris - 450 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Baklažanas - 1 vnt.
- Špinatai - 200 g
- Pienas - 250 ml
- Sviestas - 40 g
- Druska - žiupsnelis
- Miltai - 2 š.
- Sūris - 40 g (geriausia kietsūris)
Kaip gaminti ?
- Nedideliame prikaistuvyje išlydau sviestą kartu su pienu. Įdedu du šaukštus miltų ir maišau, kol miltai susijungia su visa mase. Svarbu stebėti, kad miltai nesušoktų į gabaliukus. Dar paverdu porą minučių, kol padažas sutirštėja (bet nepaliauju maišyti).
- Pasiruošiu varškės masę. Su blenderiu išplaku ricotta ir špinatus. Dedu druskos pagal skonį. Įplaku kiaušinius.
- Į kvadrato ar stačiakampio formos indą dedu kelis šaukštus padažo, makaronų lakštinius, varškės masę, baklažano riekeles, užpilu padažo, vėl dedu makaronų lakštinius ir kartoju visą procesą iš naujo. Tiesa, galima maišyti kada ką dėti, bet labai svarbu, kad prie lakštinių būtų padažo, nes kitaip lazanija bus sausa.
- Ant viršaus dedu paskutinį sluoksnį makaronų lakštinių, padažo ir tada užtarkuoju sūrio (kadangi man skaniau, kai jo daugiau, o tikras permezano sūris kur kas brangesnis, aš naudoju Džiugo sūrį).
Kaip visada perfect 🙂
Labai ačiū, pienia, už gerus žodžius! 🙂