Lengvai vakarienei – kuskusas su troškintomis daržovėmis ir marokietiškais prieskoniais, kuriuos padovanojo Magelano kelionės ir kurie, beje, tapo mano 2013 metų atradimu. Naudoju tikrai dažnai ir labai labai pamėgau. Ačiū. 🙂
Patiekalas puikiausiai tiks ir vegetarams.
O mano aprašyto kiekio užteks 3 asmenims.
Kuskusas su daržovėmis marokietiškai
Ingredientai
- Morkos - 2 vnt.
- Cukinija - 1 vnt. (nedidelė)
- Moliūgas - 150 g
- Saldi bulvė - 1 vnt.
- Aštrios paprikos prieskoniai - 1 a. š.
- Sumac prieskoniai - 2 - 3 a. š.
- Kalendra (malta) - 1 a. š.
- Pipirai - 0,5 a. š.
- Druska - 0,5 a. š.
- Kuskusas - 150 g
- Marinuota citrina - 1 vnt.
- Kalendra (šviežia) - kelios šakelės
- Aliejus - 3 - 4 š.
Kaip gaminti ?
- Pasiruošiu visas daržoves. Nulupu ir supjaustsau stambiomis juostelėmis.
- Wok keptuvėje ant aliejaus šiek tiek pakepinu morkas, sumažinu ugnį, uždengiu dangčiu ir palieku troškintis kokias 5 minutes. Tada dedu bulvę, pamaišau ir toliau troškinu. Dar po kelių minučių eddu cukiniją ir galiausiai moliūgą. Sudedu prieskonius (paprikos miltelius, maltą kalendrą, pipirus, druską), pamaišau ir troškinu. Jei reikia, dar įpilu šiek tiek aliejaus.
- Kol troškinasi daržovės, pasiruosiu kuskusą. 150 g kuskuso užpilu verdančiu vandeniu. Įdedu druskos, kalendros lapelių ir kuo smulkiau supjaustytą marinuotą citriną. Kuskusas išbringsta maždaug per 5-7 minutes, todėl jo nederėtų užilti per anksti, nes bus perbrinkęs.
- Kai viskas paruošta, dedu kuskusą į lėkštes, ant viršaus troškintų daržovių ir papuošiu kalendros lapeliais.
- Skanaus!
Daugiau marokietiškų patiekalų:
Naujausi komentarai