Po atostogų Islandijoj labai sunku pagavoti apie lašišą ar jūros gėrybes, kurias galima nusipirkti Lietuvoj. Skonis čia ir ten – nepalyginamas. Todėl bandydami kuo ilgiau prisiminti tą skonį, oro uoste nusipirkome šaldytų langustų ir susidėjom į šaltkrepšį. Per 3 valandų tiesioginį skrydį jie nespėjo net atsileisti, namuose greit vėl keliavo į kamerą. Ta proga šiandien buvo džiugi diena! Kokosų pieno sriuba su langustais labai džiugino širdį… 🙂
Aišku, nesakau, kad būtina naudoti šiaurės gerybes… bet tiesiog tai duoda geresnį/ tikresnį skonį. 🙂 Dar panaudojau Magelano kelionių dovanotus prieskonius Sumac ir Ras el hanout.
O sriubos užteks 4 asmenims.
Kokosų pieno sriuba su langustais
Ingredientai
- Daržovių sultinys - 2 kubeliai
- Virtas vanduo - ±1.5 l
- Kokosų pienas - 165 ml
- Aliejus - 1 š.
- Jūros druska - 1 a. š.
- Malti bazilikai - 0.5 a. š.
- Ras el hanout prieskoniai - 2 š.
- Sumac prieskoniai - 1 š.
- Langustai - 350 - 400 g
- Agurkai - 3 vnt.
- Thai makaronai - ±100 g
- Česnakas - 3-4 skiltelės
- Raudonasis svogūnas - 0.5 vnt.
- Čili pipiras - 0.5 - 1 vnt.
Kaip gaminti ?
- Daržovių sultinį ištirpau virindama vandenį.
- Pasiruošiu langustinus: atšaldau, perpjaunu kevalą ir išimu visus viduriukus.
- Thai keptuvėje ant aliejaus pakepinu pjaustytą česnaką, svogūną ir čili pipirus. Ant nedidelės ugnies iškepu langustinus ir kepdama sudedu visus prieskonius: pipirus, druską, maltus bazilikus, sumac ir ras el hanout.
- Nulupu agurkų odeles ir supjaustau pailgom juostelėm.
- Į sultinį sudedu Thai makaronus, kai jie išverda (užtrunka vos kelias minutes, sudedu kangustinus su visais prieskoniais, supilu kokosų pieną ir paverdu dar kelias minutes.
- Dalinu į lėkstes ir ant viršaus uždedu žalio agurko juosteles. Skanaus 😉
Naujausi komentarai