Klasikinis braunis – nes šiuo receptu visuomet naudojuosi papagrindu, jei noriu eksperimentui. Receptas labai paprastas, o pyragas gaunasi puikus ir skanus.
Derėtų prisiminti, kad geriau nedakepęs braunis, nei perkepęs ir sausas.
Klasikinis braunis
Ingredientai
- Juodasis šokoladas - 200 g
- Sviestas - 200 g
- Cukrus - 100 g
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Miltai - 100 g
- Druska - žiupsnelis
- Vanilinis cukrus - 1 a. š.
Kaip gaminti ?
- Juodajį šokoladą išlydau su sviestu dubanėlyje ant vandens garų. Įdedu 50 g cukraus.
- Kiaušinių trynius išmaišau su cukrumi (svarbu neperplakti). Sumaišau su miltais ir druska. Tada palengva supilu šokolado masę.
- Kitame inde gerai suplaku baltymus. Palengva sumaišau šaukštu su visa tešla.
- Indą šiek tiek patepu sviestu ir dedu į įkaitintą orkaitę (iki 180 laipsnių).
- Kepu apie 24 minutes. Viduriukas turi išlikti šlapias. Braunį geriausia laikyti šaldytuve, o valgyti reikėtų tik atšalusį, nors man be galo skanu kol dar karštas. 🙂
Kiti mano braunio receptai:
Ieva, kodel jis man labai ¨kalnuotas¨ isejo?:) Gali buti del temperaturos pakeitimo arba del to, kad is pradziu kepiau tik apacia, o po to abi dalis?? Bet skonis laaabai geras:)
Sunku pasakyti nematant to kalnuotumo 🙂 na jis kalnelį turi turėti viestiek, kai tik iškepęs, bet paskui jis sukrenta, nes viduriukas yra drėgnas, tai natūralu…
Dar šiek tiek nesupratau ką kepei dalimis 🙂 Apačią ir paskui dar dvi dalis? Ar pertepei jį kažkuo?