Anksčiau varškės apkepą kepdavau beveik kiekvieną savaitę… buvo vienas iš mėgstamiausių valgių: tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek desertui… O paskui kažkaip ir pamiršau šį gėrį.
Šiandien prisiminiau. Tik pagalvojau, kad neturiu šaldytuve pieno. Tai ir įkvėpė naujam receptui. Panaudojau miško uogų jogurtą ir mascarpone sūrį. Gavosi visai kitoks varškės apkepas, bet tikrai labai skanus! 🙂
Kitoks varškės apkepas
Ingredientai
- Varškė (liesa) - 400 g
- Mascarpone sūris - 100 g
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Cukraus pudra - 4 š.
- Miško uogų jogurtas - 200 g
- Manų kruopos - 6 š.
Kaip gaminti ?
- Išplaku mikseriu kiaušinius, vaškę, mascarpone sūrį ir cukraus pudrą.
- Miško uodų jogurtą sumaišau su manų kruopomis. Palaukiu kol išbrinks ir sumaišau su visa mase.
- Pilu į silikoninį indą (todėl nereikia tepti jokiais riebalais) ir dedu į įkaitintą orkaitę (iki 175 laipsnių). Kepu apie 35 minutes, bet kepimo laikui daug įtakos turi ir kepimo indo gilumas, todėl siūlau stebėti procesą gaminant. 🙂
kokia formyte grazi, einu ir as varskes ir blekutes pirkti 🙂