Greitai paruošiamas ir labai skanus užkandis. Visuomet paruošiu, jei laukiu svečių ir neturiu daug laiko. Ricotta pati iš savęs yra švelni, o aštrūs prieskoniai suteikia labai daug įvairaus skonio. Patiekiant kaip užkandį, šalia padedu ir šviesios ciabatta duonos.
Kepta ricotta
Labai mėgstu šį kepto sūrio užkandį, ypač tada, kai turiu svečių, kurie labai laukia maisto 🙂 Patiekiu per 2o min. šį, o tuomet ramiai galime visi drauge laukti kol iškeps pagrindinis patiekalas. 🙂
Ingredientai
- Ricotta sūris - 1 indelis
- Himalajų druska - 0.5 a. š.
- Pipirai - 1 a. š.
- Raudonasis aštrus pipiras - 0.25 a. š.
- Džiovintas rozmarinas - 1 š.
- Alyvuogių aliejus - 2-3 š.
Kaip gaminti ?
- Orkaitę įkaitinu iki 160 laipsnių.
- Indą ištepu alyvuogių aliejumi. Įverčiu ricotta sūrį, apšlakstau aliejumi, kad geriau priliptų prieskoniai. Apibarstau druska, pipirais (aš naudoju mišinį: raudonų, žalių, baltų, juodų). Namuose pati džiovinau rozmariną ir aštriuosius pipirus, jei neturite, galima naudoti ir pirktinius. Tik žinoma, naminiai visada suteikia savą skonį. 🙂 Taigi, užtarkuoju džiovintą raudonojį pipiriuką (tik jo kiekį jau tikrai reiktų reguliuoti patiems). Sulaužau rozmarino lapelius. Apskrudę man jie labai skanūs!
- Dedu į įkaitintą orkaitę, kepu 15-20 min. Palaukiu kol šiek tiek apskrus ir karštą dedu ant stalo.
Naujausi komentarai