Keksiukai su figom
Ingredientai
- Miltai - 200 g
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
- Rudasis cukrus - 100 g
- Sviestas - 100 g
- Vanilinis cukrus - 1 a. š.
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Grietinė (25%) - 3 š.
- Kondensuotas pienas - 180 g
- Džiovintos figos - 60 g
Kaip gaminti ?
Įkaitinu orkaitę iki 160 laipsnių
Miltus sumaišau su kepimo milteliais.
Kambario temperatūros sviestą sutrinu su ruduoju cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į cukraus masę supilu miltus, išsuku mediniu šaukštu. Įmušu kiaušininius, sudedu grietinę, kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišau.
Pasiruošiu kokias 8 popierines keksiukų formeles. Dedu porą šauktų tešlos, tada įspaudžiu kokias dvi tris džiovintų figų puseles (viskas priklauso nuo jų dydžio).
Šaunu į orkaitę. Kepu apie 17min., kol paviršius tampa rusvas.
„Kambario temperatūros cukrų sutrinu su ruduoju cukrumi ir vaniliniu cukrumi…“ ??? Saldoki tokie keksiukai 🙂 O cukrus, pasirodo, ir ne kambario pasirodo būna… 🙂
Klaidos visus kartais pagauna 🙂 Dėkui.