Vaikystėje negalėjau pakęsti net bananų kvapo! O ką jau kalbėti apie valgymą… Tėtis vis pykdavo, kad išsidirbinėju 🙂 Bananai juk buvo toks deficitas, o mes jų turėjom per akis. Bet pagrandukė nevalgo nors tu ką!
Bet prieš du metus situacija paskeitė. Dabar jie tapo vienu mano mėgstamiausių vaisių… Kartais net sunku patikėti ir suprasti kas čia nutiko. 🙂
Kepti bananai su karamele
Ingredientai
- Bananai - 3 vnt.
- Rudasis cukrus - 100 g
- Vanduo - 50 ml
- Grietinėlė (13%) - 20 ml
- Auksaspalvis sirupas - 2 š.
- Sviestas - 40 g
Kaip gaminti ?
- Ant nedidelės ugnies užkaičiu vadenį su cukrumi ir sirupu. Pamaišau.
- Kai cukrus visiškai ištirpsta, įdedu sviesto. Išlydau ir supilu grietinėlę.
- Visą laiką karamelę laikau ant viryklės. O kai masė ima virti, palieku ją kunkuliuoti kokias 5-7 minutes. Žinoma, pažiūriu, kad nevirstų per kraštus, bet stengiuosi nemaišyti visiškai.
- Kol ji verda, susipjaustau bananus griežinėliais. Dedu į keptuvę su gabalėliu sviesto. Per porą minučių apkepinu bananus iš abiejų pusių.
- Dedu į lėkštę, užpilu karamele ir tiekiu ant stalo.
Ieva, kviečiu Tave pažaisti http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/12/zaidimas.html