Šiemet mano kepiniai buvo kuklūs ir jų nedaug, bet šventės buvo skanios. Saikingai sočios ir tubūt pačios skaniausios iš visų kada nors buvusių… 🙂
Buvau atsakinga už desertus, vieno iš jų receptą jums ir pateikiu – sūrio pyragas su migdoliniu pagrindu. Tikrai verta išmėginti!
Kalėdinis sūrio pyragas

Ingredientai
- Pagrindas:
- Sausainiai Gaidelis - 180 g
- Migdolų miltai - 70 g
- Sviestas - 150 g
- Sūrio masė:
- Sūris Edam - 250 g
- Ricotta varškės sūris - 250 g
- Baltas cukrus - 3 š.
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Viršus:
- Želatina - 2 a. š.
- Bruknių uogienė - 100 ml
Kaip gaminti ?
- Sausainius sutrinu iki miltinės masės. Sudedu migdolų miltus ir išlydytą sviestą. Kepimo formoje suformuoju torto pagrindą su pakeltais kraštais. Kepu apie 10 min. įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių.
- Kiaušinius suplaku su cukrumi
- Sutarkuoju sūrį. Sumaišau su kiaušiniais ir su ricotta varškės sūriu. Sudedu ant suformuoto pagrindo ir kepu apie 35 min. įkaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių.
- Kai pyragas atvėsta, ištirpdau želatiną ir sumaišau su ekologiška bruknių uogiene. Supilu ant torto viršaus ir palieku sustingti.
- Jei norisi, galima pauošti papildomai pabarstant cukraus pudra.
Linkiu gražių, jaukių, SKANIŲ ir kupinų džiaugsmo Naujųjų 2015-ųjų metų!
Kokioje temperatūroje kepti? „Sutarkuoju sūrį. Sumaišau su kiaušiniais ir su ricotta varškės sūriu. Sudedu ant suformuoto pagrindo ir kepu apie 35 min.“
Kepiau 175 laipsnių temperatūroje.