Keistas dalykas, visą savaitę galvojau apie vaikystės Kalėdas ir svajojau, kaip norėčiau mamuliuko iškepto medaus torto. Kažkoks tobulas jis ir vienintelis toks. 🙂 Galbūt dėl gausybės prisiminimų valgant jį per šventes… Bet keisčiausia, kad svajodama apie jį, šiandien sugalvojau naujo pyrago receptą, kuris nė iš tolo neprimena išsvajotojo medaus torto. Ir nenutuokiu kodėl jis toks sugalvotas, bet tos spanguolės priminė Kalėdas ir taip suteikė jaukumo.
Kada nors ir medaus pyragą iškepsiu…
Kalėdinis keksas
![Kalėdinis keksas](http://www.ievosreceptai.lt/wp-content/uploads/2012/12/IMG_8293-210x150.jpg)
Ingredientai
- Miltai - 220 g
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
- Druska - žiupsnelis
- Cukrus - 100 g
- Irisai - 50 g (smulkinti)
- Braziliški riešutai - 50 g (smulkinti)
- Žemės riešutai - 30 g (smulkinti, skrudinti)
- Džiovintos spanguolės - 50 g
- Pienas - 100 ml
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Aliejus - 20 ml
- Sviestas - skardos patepimui
Kaip gaminti ?
- Miltus, druską ir kepimo miltelius išsijoju. Sumaišau su cukrumi.
- Įmušu kiaušinius, gerai išmaišau, kad nebeliktų sausos masės. Supilu pieną, aliejų. tešla neturi būti skysta, todėl jei reikia, galima pridėti dar šiek tiek miltų.
- Sudedu braziliškus riešutus, irisus, spanguoles. Atrodo keistas derinys, bet tikrai saknu!
- Kepimo skardą ištepu sviestu. Pabarstau skrudintais žemės riešutų gabaliukais, užpilu tešlą.
- Kepu įkaitintoje orkaitėje iki 160 laipsnių maždaug 50 min.
![IMG_8294-1024x768](http://www.ievosreceptai.lt/wp-content/uploads/2012/12/IMG_8294-1024x7681.jpg)
![keksas](http://www.ievosreceptai.lt/wp-content/uploads/2012/12/keksas.jpg)
kaip graziai sukepe ..sukilo.. pagarba!