Atrodo, šiandien tikrai vienas iš tų nedaugelio šiltų rudens vakarų (lauke), bet namuose vėsu. Norėtųsi užsikurti židinuką, kaip anksčiau… Užsidėti šiltas vilnones kojines ir pasinerti į vakaro jaukumą.
Sako – prie gero greit priprantama. Ir tas tiesa. Dabar tenka tenkintis žvakelėmis (viliuosi, laikinai), nors jos irgi teikia nemažai šilumos ir jaukumo. O ir kojines reikia ištraukti iš žiemos garderobo. 🙂 Tiek to… šį vakarą dar pabūsiu tarp vasaros ir rudens.
Vakarienei norėjosi kažko lengvo, bet saldaus, bet pyragų juk nevalgysiu. Todėl prisiminiau vaikystės vakarienes, kurios dažnai buvo panašesnės į pusryčius: trinta varškė su cukrumi, kakava…
Vat sau sėdžiu dabar mėgaudamasi vakaro malonumais… gurkšnodama karštą kakavą, paskanintą likeriu, nes jau užaugau… mmm…
O jei įdomu ar tikrai taip skanu, tai – Tikrai! 🙂
Štai mano paprastas receptas:
Varškė ir kakava
Ingredientai
- Liesa varškė - 150 g
- Cukrus - 2 a. š.
- Kakava Nesquik - 0,5 a. š.
- Natūralus jogurtas - 2 a. š.
- Virtas vanduo - 180 ml
- Karti kakava - 4 š.
- Likeris Baileys - 40 ml
Kaip gaminti ?
- Varškę sutrinu su cukrumi ir natūraliu jogurtu.
- Dedu į lėkštę, apibarstau Nesquik kakava.
- Karčios kakavos miltelius užpilu vandeniu, įpilu Baileys likerio ir išmaišau.
- Jaukiai įsitaisau ir mėgaujuosi vakaru.
Naujausi komentarai