Lupame pomidorų odeles

Atrodo labai paprastas ir aiškus dalykas, bet pripažinkime, kažkada ir aš to nežinojau, todėl tikiuosi ir šis įrašas kažkam pravers.
Jei verdate pomidorų sriubą ar norite marinuoti, dažnai reikia juos nulupti. Kaip tai padaryti?
- Užkaiskite puodą su vandeniu.
- Pasiruoškite pomidorus. Nuplaukite. Viršuje įpjaukite odelę kryželiu, kad būtų lengviau lupti.
- Kai vanduo užvirs, įdėkite pomidorus. Ištraukite maždaug po 10 sekundžių. Jei turite daug pomidorų, geriau dėkite po du-tris, kad nelaikytumėte vandenyje per ilgai.
- Ištraukę pomidorus mažu peiliuku paimkite skurelę ties kryželiu ir lupkite. Paprasčiau nebūna! 🙂
Ačiū už patarimą 🙂