Dažnai kamuoja toks klausimas – kaip be didelių terlionių ir greitai atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo?
Aš dažnai susimąstydavau…Aišku, dabar esu pripratusi ir nuolat naudojuosi tradiciniu būdu: trenkiu kur į stalą ir skeliu kiaušinį pusiau, mano mama visuomet skelia į indo kampą, mano mamos mama skeldavo su peiliu… Ir visos šeimininkės turi savo sistemą, kuri atrodo greičiausia, patogiausia, paprasčiausia. Kiti iš vis tarp pirštų pamaigo trynį leisdami baltymui slysti tarpupirščiais.. Vai vai… Niam niam 🙂 Na man čia pats terlingiausias būdas atrodo, bet kiekvienam savo. Tiesa?
Tai va susimąsčiau, kad gal kartais tikrai verta išmėginti naujoves ir atrasime jas besant pačias patogiausias? Na aš bent jau pamėginsiu tikrai! Kitą kartą, kai vėl kepsiu plikytas bandeles, kur reikia 10 kiaušinių kepankt dvigubą normą, tai šis būdas turėtų būti mano išsigalbėjimas ir, viliuosi, net smagi pramoga!Neatmetu ir galimybės, kad iš pirmo karto gali nepavykti, todėl reikės pirkti daugiau kiaušinių…
Na o čia mano plikytų bandelių receptukai, kur reikia daug kiaušinių 🙂
SKANAUS savaitgalio!
kurie eklerai skaniausi, su kuriuo idaru?
Irute, sunku pasakyti 🙂 Bet man gal su rikota kremu, nes jie mažiausiai saldūs.