Buvo mažytė proga ir norėjosi namuose matyti mielus draugus. Laiko gaminimui labai daug neturėjau, todėl pasirinkau itališkos vakarienės idėją. Makaronai… labai gerai! Labai skanu, visi mėgsta, bet atrodo gana įprasta… Na tada gimė nauja mintis – juodieji makaronai. O tiksliau – makaronai su sepijų rašalu. Jei atvirai, nemažai teko pavargti, kol juos radau pirkti, nes ten, kur yprastai būna, jų nebuvo, o kitur, kur tikėjausi, pasirodo niekada ir nebūdavo. Na bet visa laimė, kad radau! 🙂
Mano aprašyto kiekio pakaks 8 asmenims.
Juodieji makaronai su jūros gėrybėmis
Ingredientai
- Juodieji makaronai su sepijų rašalu - 700 g
- Druska - 3 š.
- Šaldytos krevetės - 400 g
- Alyvuogių aliejus - kepimui
- Moliuskai aliejuje - 200 g
- Džiovintų pomidorų pasta - 375 g
- Raudonas aštrus pipiras - 1 vnt.
- Baltas svogūnas - 0.5 vnt.
- Permezano sūris - papuošimui
- Bazilikas - papuošimui
- Juodi vyšniniai pomidoriukai - papuošimui
- Juodųjų trumų aliejus - šlakelis
Kaip gaminti ?
- Į verdantį vandenį sudedu druską, išmaišau, sumažinu ugnį ir sudedu makaronus. Juos virti reikės apie 8-10min., todėl reikia būti jau įpusėjus padažo gaminimo procese.
- Smulkiai pjaustytą baltąjį svogūną ir aštrų pipirą pakepinu keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
- Sumažinu ugnį, sudedu šaldytas krevetes, kai sušyla, nupilu vandenį ir šiek tiek apkepinu. Sudedu džiovintų pomidorų pastą (labai skani yra selection by Rimi) ir sumaišau.
- Kai išverda makaronai,nupilu vandenį ir sumaišau su paruoštu padažu.
- Dedu į lėkštes, ant viršaus uždedu keletą moliuskų, pabarstau permezano sūriu. Papuošiu perjautu juoduoju vyšniniu pomidoriuku ir baziliko lapeliais. Ir galiausiai tobulam skoniui suteikti - ant visko užpilu kelis lašelius juodųjų trumų aliejaus.
- Skanaus! 😉
Naujausi komentarai