Humusas yra vegetariškas patieklas, kuris puikiai tiks kaip užkandis prie įvairių daržovių ar net kaip užtepėlė ant duoniukų. Idealus ir sveikas pasirinkimas vakarėliams, turtingas baltymais, geležimi, kalciu ir cinku.
Man humusas skaniausias pabuvęs kurį laiką šaldytuve (idealu – per naktį). Bet realiai, jei laikysite uždarame inde šaldytuve, tai jis puikiai išsilaikys net savaitę. Bet visada jį galima valgyti ir nedelsiant, iš karto po pagaminimo. 🙂
Humusas
Ingredientai
- Konservuoti avinžirniai - 2 indeliai (skardinės)
- Tahini pasta - 3 š.
- Citrina - 0,5 vnt.
- Druska - žiupsnelis
- Džiovintas čili - žiupsnelis
- Įvairių pipirų mišinys - žiupsnelis
- Vanduo - ~ 50 ml
- Alyvuogių aliejus - 1-2 š.
Kaip gaminti ?
- Avinžirnius sutrinu blenderiu. Įspaudžiu citrinos sultis, dedu tahini pastą*, žiupsnį druskos ir dar patrinu.
- Vandens kiekį reiktų reguliuoti patiems, nes gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl įpilu šlakelį, patrinu blenderiu ir jei matau, kad masė nėra tolygiai drėgna, įpilu dar šiek tiek.
- Galiausiai įpilu aliejus ir išmaišius dedu į dubenėlius. Ant viršus dar pabarstau džiovinto čili, įvairių pipirų ir druskos mišiniu.
- Šalia patiekiu daržovių (morkos, agurkai, paprikos ir pan.)
aciu, ieva pasigaminau ir as. gavosi labai skanus, beveik toks pat, kaip pas jus ragavau