Kažkaip pagalvojau apie džiovintas figas, kurios laukia stalčiuke, kada bus suvalgytos ir greit šovė nauja mintis pyragui. Seniai neturėjau tokio minčių srauto.. 🙂 vos spėjau traukti ir dėti produktus, maišyti, o kai įdėjau kepti, tada puoliau rašyti ko ir kiek dėjau, nes viskas vyko per greit… 🙂 Bet ir tai nėra blogai, nes išvada labai aiški – labai paprastas ir tikrai greitas figų ir irisiukų keksas. Štai ir receptas:
Figų ir irisų keksas
Ingredientai
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Cukraus pudra - 50 g
- Kukurūzų miltai - 200 g
- Ryžių miltai - 100 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Natūralus jogurtas - 50 g
- Pasukos - 200 ml
- Džiovintos figos - 65 g
- Irisų gabaliukai - 50 g
- Aliejus - 100 ml
- Sviestas - formos patepimui
Kaip gaminti ?
- Kiaušinius suplaku su cukraus pudra.
- Kukurūzų ir ryžių miltus sumaišau su kepimo milteliais, tuomet dedu į kiaušinių masę ir išplaku iki vientisos masės.
- Supilu jogurtą, džiovintas pasukas, aliejų.
- Pabaigoje sudedu smulkiai pjaustytus irisus ir džiovintas figas (manosios buvo mažytės, todėl siūlyčiau, jei turite gana dideles - jas pasmulkinti).
- Kepu įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40 minučių.
Naujausi komentarai