Eklerai su šiek tiek kitokiu įdaru – lengvas Ricotta varškės sūrio kremas su natūraliu jogurtu.
Eklerai su Ricotta varškės įdaru
Ingredientai
- Vanduo - 250 ml
- Sviestas - 100 g
- Druska - 1 a. š.
- Miltai - 200 g
- Kiaušiniai - 5 vnt.
- VARŠKĖS KREMUI - - - -
- Natūralus jogurtas JOY - 3 š.
- Caster cukrus - 4 š.
- Ricotta varškės sūris - 250 g
Kaip gaminti ?
- Didesniame puode užkaičiu vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydo, dedu miltus ir greitai maišau mediniu šaukštu nenulekdama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.
- Atvėsinu tešlą ir po viena/du įmušu kiaušinius, bet neplaku, o maišau.
- Kepimo indą pašlakstau nedideliu kiekiu vandens, kad neliptų prie dugno, ir suformuoju norimo dydžio pyragėlius.
- Kepu 15 - 20 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.
- Kol kepa, pasidaminu varškės kremą. Ricotta varškės sūrį sutrinu su cukrumi ir jogurtu.
- Atvėsusius pyragėlius įpjaunu šalia dugno ir dedu varškės kremą.
Skaniai atrodo 🙂 seniai nekepiau jų, reiks vėl kada iškept 🙂
O čia tikrai 5 kiaušinių reikia? Nes man tada tešla išėjo kaip lietiniams ir jokio pyragelio nesuformuosi