Dryžius
Kartais norisi kažko... kažko paprasto, bet kartu ir ypatingo. Šis drėgnas keksas atrodo gražiai, yra laba lengvai pagaminamas ir puikiai patenkina to KAŽKO norėjimą. 🙂
Ingredientai
- Miltai - 200 g
- Cukrus - 225 g
- Grietinė - 3 š.
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Margarinas - 225 g
- Kakava - 2 š.
- Pienas - 2 š.
- Juodasis šokoladas - 100 g
- Daim šokoladukas - 20 g
Kaip gaminti ?
- Margariną sutrinu su cukrumi, kol masė tampa puri. Po vieną įmušu kiaušinius kaskart vis paplakdama. Įdedu vanilės ekstraktą, miltus, grietinę.
- Mases padalinu į dvi dalis. Į vieną įdedu kakavą ir gerai išmaišau.
- Kepimo indą ištepu sviestu. Supilu dalį baltos masės, tada rudos, vėl baltos ir vėl rudos. J Taip keksas taps dryžuotu.
- Orkaitę įkaitinu iki 160laipsnių. Kepu apie 50-55min.
- Kai keksas atvėsta, apverčiu ir išimu iš formos.
- Juodą šokoladą išlydau su pienu. Aptepu keksą. Ant viršaus užberiu smulkiai supjaustytą Daim šokoladą.
nuostabiai atrodo, bandysiu issikepti 🙂