Cukinijų blyneliai

Skanūs sekmadienio pusryčiai 🙂
Ingredientai
- Cukinija - 0.5 vnt.
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Miltai - 120 g
- Natūralus jogurtas - 125 g
- Cukrus - 1 š.
- Alyvuogių aliejus - 3 š.
- Grietinė, klevų sirupas - patiekimui
Kaip gaminti ?
- Pasiemiau maždaug pusę didelės cukinijos, bet, kai nulupau ir išėmiau viduriukus, liko visai nedaug. Taigi cukiniją sutarkuoju smulkia tarka, išeina maždaug 500g tarkuotos masės.
- Kitame inde suplaku kiaušinius, cukrų. Įmaišau miltus.
- Sudedu tarkuotas cukinijas ir jogurtą. Viską gerai išmaišau. Masės tirštumas turi būti panašus į grietinės. Įdedu tris šaukštus aliejaus. Tešla paruota.
- Įkaitinu keptuvę ant vidutinės ugnies. Dedu blynelius ir kepu be aliejaus.
- Patiekiau su grietine ir klevų sirupu, tik pastarojo reikėtų nepadauginti, nes bus labai saldu.
Skanių pusryčių! 🙂
P.S. Mes pavalgėm dviese ir dar vieną mažą pamaitinom. 🙂 Tai jei rorėtųsi keturiems pavalgyti reikėtų padidinti normą.
kaip as ju noriu! primena tave namuose, kai iskepdavai su klevu sirupu blynelius 🙂