Keptą ricotta sūrį valgau ir vieną ir dažnai prie įvairių makaronų patiekiu. Receptą kaip jį išsikepti galima rasti čia.
O šiam patiekalui man labiausiai tinka casarecce makaronai, nes jie kiek kietesni, bet galima naudoti ir kitus.
Beje, gaminau dviems asmenims.
Casarecce makaronai su ricotta

Ingredientai
- Casarecce makaronai - 300 g
- Smulkinti konservuoti pomidorai - 1 skardinė
- Česnakas - 1 skiltelė
- Permezano sūris - 20 g
- Bazilikas - papuošimui
- Druska - 2- 3 a. š.
- Pipirai (raudonų, žalių, baltų, rožinių mišinys) - žiupsnelis
- Baltųjų triufelių aliejus - šlakelis
- Alyvuogių aliejus - 1 a. š.
- Vyšniniai pomidorai - 4 vnt.
- Keptas ricotta sūris - pasirinktinai
Kaip gaminti ?
- Užverdu vandenį su druska. Vanduo turi būti jūros vandens sūrumo. Sudedu makaronus, verdu apie 10min., priklauso nuo pasirinktų makaronų. Svarbu - nepervirti. Geriau tegu būna kietesni, nei pervirę. Plius jie dar šiek tiek pasitroškins ir suminkštės kol padažą darysiu.
- Taigi kol verda makaronai, ant alyvuogių aliejaus pakepinu česnaką, sudedu pomidorų masę, pipirus, žiupsnelį druskos.
- Nusunkiu išvirusius makaronus, supilu į pomidorų masę ir dar kiek pakaitinu (1-2 min.).
- Dedu į lėkštes, užtarkuoju permezano sūrį, papuošiu šviežiu baziliku ir vyšniniais pomidorais.
- Ant stalo patiekiu karštą ricotta sūrį, kad kiekienas galėtų įsidėti gabaliukais tiek, kiek nori. Na ir pabaigai delikatesas - užpilu porą lašelių triufelių aliejaus. Skanaus! 🙂
Naujausi komentarai