Jau seniai knietėjo išbandyti burokėlių ir šokolado derinuką pyrage, bet vis kažką kito pagamindavau, jei tik burokėlių turėdavau. 🙂 Pastaruosius porą mėnesių turbūt trūksta vitaminų, nes burokėlių norisi labiau nei bet kada… Bet tai tik į gerą, nes galų gale išbandžiau tai, ką seniai planavau. Recepas puikus! Labai džiaugiuosi, labai buvo skanu, todėl dalinuosi su jumis.
Burokėlių ir šokolado pyragas
Ingredientai
- Burokėliai - 250 g
- Juodasis šokoladas - 250 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Muscovado cukrus - 200 g
- Vanilės milteliai - 1 a. š.
- Medus - 4 š.
- Miltai - 80 g
- Malti migdolai - 50 g
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
- Druska - 1/2 a. š.
- Kakava - 30 g
- Juoda kava - 60 ml
- Saulėgrąžų aliejus - 30 ml
Kaip gaminti ?
- Juodąjį šokoladą (60-70%) išlydau indelyje ant puodo su lengvai verdančiu vandeniu (garų vonelėje). Kai šokoladas ištirpsta, nukeliu ir palieku atvėsti.
- Kitame inde suplaku kiaušinius, vanilę, muscovado cukrų, medų.
- Miltus, kepimo miltelius, maltus migdolų riešutus, druską ir kakavą išmaišau šaukšu ir dedu į kiaušinių masę (nuolat palengva plakdama).
- Burokėlius naudoju žalius, todėl pirmiausia juos nuplaunu, nulpu ir sutarkuoju. Tada dedu į bendrą masę tarkuotus burokėlius, kavą ir saulėgrąžų aliejų.
- Viską gerai išmaišau ir pilu į kepimo formą.
- Kepu įkaitintoje orkaitėje iki 165 laipsnių apie 75 min. Taip taip, nejuokauju... Laikas gali būti ir 90 min., todėl siūlau patikrinti, bakstelint mediniu pagaliuku, prieš traukiant iš orkaitės. 🙂
Naujausi komentarai