Besisvečiuojant Anglijoje, norėjosi varškėtukų, bet su varške buvo liūdni reikalai, tai pirkome tai, kas buvo, ir gavosi labai skanūs blynai su grūdėta varške. 🙂
Blynai su grūdėta varške
Ingredientai
- Grūdėta varškė - 300 g
- Savaime iškylantys miltai - 70 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Baltasis cukrus - 2 š.
- Aliejus - 3 š.
- Uogienė -
- Jogurtas -
Kaip gaminti ?
- Kiaušinius išplaku su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)
- Sudedu grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaišau.
- Dedu į keptuvę (be aliejaus), formuoju mažus blyniukus ir kepu ant nedidelės ugnies.
- Patiekiu su jogurtu ir uogiene.
Esu didelė blynų mėgėja, ir daug visokiausių kepus, bet šitie blyneliai pranoko visus!!!!! NEREALŪS !!!! Minkštučiai, pūručiai, saldūs tiek kiek reikia, lengvai ir greitai pagaminami 🙂 Tiesiog superiniai 🙂 Dabar jau bus mano favoritai !!! Ačiū labai už PUIKŲ receptą 😉
Andželika, labai labai malonu! 🙂
Dar siūlau pamėginti su ricotta: http://www.ievosreceptai.lt/blynai-su-ricotta/
Tikrai turėtų patikti, jei patiko šie! 🙂