Jau senokai nešvenčiau Užgavėnių, bet vakar su draugais nusprendėme atgaivinti tradiciją. Prisivalgėm daug labai skanių ir įvairių blynų, o aš prikepiau belgiškų vaflių su šokoladu. Girdėjau sakant, kad užgavėnėms svarbiausia: stori blynai (tinka ir stori belgiški vafliai) bei, žinoma, stooooras pilnas pilvas! 🙂
Šiandien jau kaip ir turėtų prasidėti bado dietos… bet kolkas nepanašu, kad šie norai ir geidavimai išsipildys. 🙂
Belgiški vafliai
Ingredientai
- Miltai - 250 g
- Kukurūzų miltai - 100 g
- Druska - žiupsnelis
- Sausos mielės - 7 g
- Cukrus - 2 š.
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Pasukos - 500 ml
- Saulėgrąžų aliejus - 3 š.
- Natūralios vanilės cukrus - 1 š.
- Juodasis šokoladas - 250 g
- Vanduo - 50-60 ml
- Pabarstukai - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Miltus, kukurūzų miltus, sausas mieles, cukrų, vanilės cukrų ir druską sumaišau mediniu šaukštu.
- Įmušu kiaušinius, suplaku. Po truputį pilu pasukas vis pamaišydama.
- Kai masė tampavientisa ir be gumulėlių, supilu aliejų.
- Palaukiu kokias 10min., kad pakiltų mielės.
- Įsikaitinu vaflinę ir kepu. Išeina apie 10 gana didelių vaflių.
- Papuošimui išlydžiau šokoladą su vandeniu, kad būtų skystesnis. Pamirkiau vaflių viršūnėlės ir apibarsčiau šokoladiniais pabarstukais.
Top
Kiti panašūs receptai:
Labai primenantis vaikystę, super atrodo, nenustoju žavėtis, tavim,Ievute.
Laukiu ir laukiu naujienų 🙂
Labai malonus komentaras! 🙂 Verčiantis vis labiau stengtis.
Ačiū! 🙂
čia jiems dar pagaliukas įkonstruotas? Kaip įdomu. Aš irgi belgiškus vaflius kepiau.
Labai elegantiškas tavo tinklalapio dizainas.
Aha, įkonstruotas 🙂 Kad valgyt būtų patogiau…
Ačiū už gerus žodžius!
Labas, norejau pasiteirauti ar su bet kokia vafline galima naudoti pagaliukus nes planuoju pirkti vafline bet labai noriu kad butu skirta vafliams ant pagaliuku, aciu
Kornelija, mano ši vafinė nėra skirta kepti su pagaliukais, bet įsideda viskas normaliai 🙂 Manau, jei vaflinės forma belgiškiems vafliams – tikrai netrėtų kilti problemų.
Aciu:)