Vasara artėja link pabaigos, dienomis lyja ir jau grįžta noras gaminti 🙂
Ryte laiptinėje užduodžiau šviežių vafliukų kvapą (greičiausiai kokia mama kepė savo mažiesiems pingviniukams…) ir taip užsimaniau, kad visą dieną negalėjau nurimti! Vakare grįžau namo, išsitraukiau savo seną gražią vaflinę, pirktą sendaikčių turguje, ir kibau į darbus 🙂
Belgiški vafliai su varške
Ingredientai
- Miltai - 250 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Sviestas - 130 g
- Grūdėta varškė - 200 g
- Vanduo - 200 ml
- Vanilės ankštis - 1 vnt.
- Druska - žiupsnelis
- Cukrus - 100 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Juodasis šokoladas - 200 g
- Kokosas - 3 š.
Kaip gaminti ?
- Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišau giliame dubenyje.
- Ištipdau sviestą. Sumaišau su miltais, sudedu varškę. Vanilės anksštį perpjaunu išil
- Kitame dubenyje suplaku kiaušinius ir cukrų iki purios masės.
- Viską sumaišau ir įpilu maždaug 3/4 vandens. Išmaišau ir patikrinu ar tikrai reikės viso kiekio (man prireikė viso).
- Ir dedu kepti. Iškeptus vafliukus pagardinu lydytu juodu šokoladu ir kokoso drožlėmis.
Top
Kiti panašūs receptai:
Naujausi komentarai