Šventinis ir paprastai pagaminamas tortas. Svarbiausia turėti daaaug baltojo šokolado.
Baltojo šokolado tortas
Ingredientai
- Miltai - 55 g
- Caster cukrus - 50 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Sviestas - skardos patepimui
- Baltas šokoladas - 400 g
- Grietinėlė (35%) - 300 ml
- Mascarpone sūris - 250 g
- Juodasis šokoladas - papuošimui
- Kakava - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Cukrų ir kiaušinius gerai suplaku iki purios masės. Tai trunka kokias 5-7 minutes plakant mikseriu.
- Sudedu išsijotus miltus, maišau metaliniu šaukštu.
- Išlydau 50 g baltojo šokolado ir kiek atvėsusį sumaišau su mase.
- Pasiruošiu sudedamą formą ir ištepu ją sviestu. Supilu tešlą. Kepu iš anksto įkaitintoje orkaitėje (iki 180 laipsnių) apie 20 minučių.
- Kai pagrindas iškepęs ir kiek atvėsęs, nuimu formos kraštus, juo nuplaunu ir vėl uždedu.
- Grietinėlę kaitinu puode iki užvirimo. Sudedu baltajį šokoladą (350 g) ir maišau kol išsilydo.
- Kai masė kiek atvėsta sudedu mascarpone sūrį. Paruoštą masę užpilu ant pagrindo ir dedu į šaldytuvą stingti kelioms valandoms (geriausia nakčiai). Tiesa, kai nėra laiko stingimi, galima įdėti šaukštelį želatinos, tada tikrai sustings ir valgyti galima bus greičiau. 🙂
- Kai pyragas sustingęs, nuimu formos kraštus ir papuošiu juodojo šokolado drožlėmis, pabarstau kakava.
O receptas is kur? 😉
o kuo ‘caster’ cukrus ypatingas?:))
Rita, Caster cukrus turi vieną pagrindinę ypatybę, kuri reikalinga būtent šiam receptui – jis yra labai smukus (bet cukraus pudra čia netinka), todėl daug greičiau ištirpsta ir nelieka jaučiamų cukraus gabalėlių. Jei jau niekaip nepavyksta jo įsigyti ar Jums jis yra per brangus, tuomet galima bandyti naudoti ir paprastą, tik reikėtų kuo ilgiau plakti, kad tikrai tikrai ištirptų ir pakiltų masė. 🙂
Vilma, tokį tortą valgiau Rumunijoje, o paskui Zelandijoj. Tikrai, Ieva, iš kur receptas???
Jurgi, nesu tikra ar tokį, bet panašų gali būti 🙂 Receptus dažnai galima lengvai atkurti kažkur kažką panašaus paragavus, paskui pamačius knygose panašius ir dar pridėjus prisiminimus gauname receptą tokį, koks yra čia. Čia taip pat kaip ir su blynais. Visi juos gamina be receptų, bet rezultate galime rasti N vienodų receptų. 🙂
Taigi šis receptas yra sulipdytas iš matytų tortų angliškose knygose ir mano galvoje. Konkretaus šaltinio nėra.
Grožis.. O koks pūrus kaip pusnis atrodo tas viršutinis sluoksnis 🙂 labai gundantis..