Pirma, vis galvojau kaip pavadinti šį receptą, nes braunis jau iš principo baltas negali būti, bet white’is ar baltis juk irgi nebus 🙂
Antra, jei sugalvočiau pavadnti baltojo šokolado pyragu, tai visai nebūtų aišku, kad jis toks pat šlapias kaip klasikinis braunis, toks skanus ir toks sudrus šokolado…
Taigi pabandžiau pirmą kartą padaryti baltą „braunį“. Baltas šokoladas lydant yra gana kaprizingas, lyginant su juoduoju, bet skonis tikrai vertas pabandymo. 🙂
Baltasis „braunis“
Ingredientai
- Baltasis šokoladas - 300 g
- Sviestas - 150 g
- Baltasis cukrus - 70 g
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Miltai - 100 g
- Druska - žiupsnelis
- Juodojo šokolado draže (gabalėliai) - 50 g
Kaip gaminti ?
- Išlydau baltąjį šokoladą su sviestu. Jei šokoladas nėra skirtas gaminimui, kartais padeda šukštas vandens, kad masė gražiai susivienytų tirpdama.
- Atskiriu kaiušinių baltymus ir trynius.
- Trynius sumaišau su cukrumi ir druska.
- Sudedu miltus, išmaišau. Tada papildau juodojo šokolado gabaliukais.
- Baltymus išplaku iki standžių putų, tada metaliniu šaukštu išmaišau su visa mase.
- Formą (aš naudojau stiklinę apie 20cm skrersmens) patepu sviestu ir supilu masę.
- Kepu įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 24 minutes. Ta pati braunio taisyklė - viduriukas turi likti šlapias 😉
Kiti mano braunio receptai:
Naujausi komentarai