Avižinių dribsnių košė man tinka visada: ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei… Soti, suteikia energijos, bet neina į kūną. Ko dar galima norėti? 🙂
Avižinių dribsnių košė su bananais
Ingredientai
- Avižiniai dribsniai - 250 g
- Vanduo - 150 ml
- Pienas - 150 ml
- Druska - 1 a. š.
- Bananai - 1 - 2 vnt.
Kaip gaminti ?
- Užverdu vandenį, įdedu druskos, pamaišau.
- Dribsius pasirenku sviekus/ stambius, o ne tuos 1 minutės. Man jie tokie tikresni ir skanesni. 🙂 Bet jei rinksitės smulkius - tuomet virimo porcedūrą reiktų kiek patrumpinti, kad košė nepervirtų.
- Taigi, į verdantį vandenį supilu dribsius ir pieną. Visą laiką maišau, kad neprisviltų pienas. Verdu maždaug 5-7 minutes arba kol košė bus suvirusi ir neliks skysčių aplink.
- Dedu į lėkštes, į viduriuką įbedu bananų skilteles. Beje, juos geriausia pajsutyti smulkiau, nes tada sušyla nuo košės ir tampa minkštesni.
Užpilkit dar kondensuotu pienu – skanumėlis 🙂
Renata, keksiukai pvakyo turbo super:)Kepiau mažiausio šeimos nario 10 mėn proga:) Teko ir jam, tiesa, tik pamaigyti delne, bet buvo labai patenkintas:) Ačiū už receptą;)